sâmbătă, 4 aprilie 2009

Audit

In sfarsit respir si eu usurat! Dupa cateva saptamani bune in care simteam uneori ca imi pierd mintile. Despre ce e vorba? Audit extern de urmarire a sistemului de Management al Calitatii conform ISO 9001. Ce e aia? E un control anual in care sunt controlate (aproape) toate documentele sistemului.

Au venit 2 doamne cumsecade dealtfel. Bineinteles ca au fost socate de cat de tanar sunt. "Indecent de tanar pentru un RMC" (Reprezentat al Managementului pentru Calitate). Au trecut repede peste asta si s-au pus pe sapat prin documente. Si dai si cauta si cauta pana in seara tarziu.

Dupa prima zi descoperirile nu sunt spectaculoase. Dupa miile de ganduri negere premergatoare controlului incep sa cred ca nu e asa de rau cum credeam.

In a 2-a zi noi sapaturi... la fel fara rezultate spectaculoase.

Vine momentul bilantului : 4 neconformitati minore si cateva observatii (vreo 6)

Eu sunt multumit ... se putea si mai bine dar si mult mai rau.

Ma asteapta un an in care trebuie sa bag ca Migu' dar asta este... asta imi e meseria si asta imi place sa fac.
Acum gata am scapat, ma relaxez putin, respir, analizez ce a fost bine si ce a fost rau si ma pregatesc de noile provocari.

6 comentarii:

 1. Dude, eu stiu ca poti fi CQ dupa 5 ani de inginerie. hmm..ai facut ceva smenuri?;))

  RăspundețiȘtergere
 2. hehehe ... in compania asta nu merge cu chestii de-astea ... patronatul e Polonez si in pozitii de-astea iti imaginezi ca nu au ei chef sa puna un pilos.
  Nu exista nici o lege in care se spune ca abia dupa 5 ani poti fi pe pozitia asta, trebuie doar sa fii autorizat ca fiind Specialist in ISO 9001 si eventual sa ai si diploma de Auditor Intern.
  Stiu... e o palarie mare ... dar sunt un capos..:))

  RăspundețiȘtergere
 3. bun, da ai aceleasi drepuri ca un inspector de calitate?

  RăspundețiȘtergere
 4. In fabrica unde lucrez am drepturi depline. Controlul produsului, furnizorilor, documentelor etc. Am in subordine inspectori de calitate, dar normal ca pot si eu foarte usor sa inspectez personal orice zona doresc.

  RăspundețiȘtergere
 5. foarte tare. baftoc in continuare :)

  RăspundețiȘtergere