vineri, 27 martie 2009

Tot despre injineri...


Hai ca vin si eu cu o varianta proprie a postului anterior. Sa nu zica lumea ca-s manelist ciorditor de texte si fara inspiratie...
Pentru mine a fi inginer inseamna sa fii din toate meseriile cate putin. Inginerul (ala bun) trebuie sa se priceapa la toate... va voi exemplifica mai jos.
Tehnica
Trebuie sa cunoasca principiile mecanicii in orice ramura isi are activitatea. Fizica, Chimie, Matematica si mai nou Informatica reprezinta niste ramuri ale stiintei fara de care un inginer nu poate sa-si desfasoare activitatea

Economie
DA... trebuie sa fie si economist, bilanturi de materiale, de costuri, bugete, salarii, statistici, sunt instrumente fara de care nu-si poate efectua munca.

Psihologie
In momentul in care are o echipa de condus fie ca e compusa din 2 sau din 300 de oameni trebuie sa stapaneasca psihologia umana la perfectie. Sa manipuleze, sa motiveze, sa conduca oamenii din subordine.

Medicina
Inginerul este prima persoana responsabila la locul de munca de a oferi prim ajutor in caz de accident.

Cultura
Este absolut jenant pentru un inginer sa nu fie capabil sa poata avea o exprimare fluenta, corecta si logica. Iar cu totii stim ca astfel de deprinderi nu le capeti ascultand manele.

OK... astea sunt cateva argumente, mai sunt si altele. NU cred ca un inginer este buricul pamantului, nu cred ca suntem o specie aparte ce ar trebui ridicata in slavi. Nu am astfel de complexe.

Hai sa va arat cum ar arata lumea fara ingineri in cateva imagini:


Un comentariu:

  1. foarte misto. bun punct de vedere iar pozele alea fac ca o mie de cuvinte

    RăspundețiȘtergere